Edellä mainittuja juhlia varten syntyi myös tämä sitruunainen hyydykekakku. Ohje syntyi Kaurislapsen ja Sitruunamarengin blogeista löydettyjen ohjeiden perusteella:

1422894.jpg

Pohja:
300 g Tasangon sitruunaisia pikkuleipiä
150 g voita

Täyte:
1,5 prk Flora Vanillaa
1 prk rahkaa
200 g vanilja-tuorejuustoa
100 g Lime-lemon valkosuklaata
100 g tavallista valkosuklaata
1 dl sokeria
8 liivatetta
0,5 dl Spriteä

Päällys:
4 dl mehua
vajaa rkl liivatejauhetta
2 prk säilykemandariineja

Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, jonne olet ensin laittanut leivinpaperin. Anna jähmettyä hetki kylmässä.

Vaahdota Vanilla, sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto, sulatetut suklaat ja sokeri. Kuumenna Sprite kiehuvaksi (kuplii muuten aika hauskasti ;)) ja sekoita siihen liotetut liivatelehdet. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä usean tunnin ajan.

Päälle laitoin valutettuja säilykemandariineja kauniisti aseteltuna. Harmi vaan että ne olivat liukuneet pois paikoiltaan kun asettelin vuokaa suoraan jääkaappiin eikä lopputulos ollutkaan ihan niin kaunis. Liivatelehdet loppuivat, mutta onneksi kaapissa oli liivatejauhetta. Mehuna käytin Appelsiini-Mango O'light-merkkistä tiivistemehua, jonka laimensin niin että se oli vähän ohjetta vahvempaa. Kuumensin noin desin mehusta ja liottelin liivatejauheen siihen. Sitten yhdistin mehut keskenään ja kaadoin kakun päälle hyytymään. Tällekin kannattaa varata jokunen tunti aikaa hyytyä.

Aineksia näytti alkuun olevan reilusti, joten askartelin samalla testikakun itsellekin pikkuruisella irtopohjavuoalla. Kakku on todella minimallinen, alla on nimittäin normaalikokoinen ruokalautanen Teema-sarjasta :) Meni kerralla meidän pesueelta ja maistui mukavan raikkaalle.

1422904.jpg

Reunat ja koristeet on valkosuklaata. Ohje reunakoristeiden tekemiseen löytyy jostain blogista, jota en nyt löytänyt. Suklaa pursotetaan haluttuun muotoon pitkän muovisuikaleen päälle (itse käytin kontaktimuovia kun se on tarpeeksi jäykkää), annetaan jähmettyä sen verran ettei se valu ja sitten pyöräytetään kakun ympäri. Muovia ei saa yrittääkään poistaa ennenkuin se on saanut jähmettyä kylmässä kunnolla.