Tämä kakku syntyi puoliksi kokeilunhalusta ja puoliksi siksi, että meidän kakuista tykkäävä isi saisi syödä kakkua vielä oikeana syntymäpäivänäänkin. Alkuperäinen synttärikakku ei ollut mielestäni täysin onnistunut ja se syötiin vähän etukäteen. Lisäksi halusin harjoitella mm. ruusujen tekemistä ja kahden erivärisen marsipaanin kaulitsemista yhteen.

1359778.jpg

Kuva on todellakin otettu ulkona. Sisällä ei valo riitä ja värit näyttävät ihan kummallisilta.

Netistä löytyneistä ideoista ja kaapista löytyneistä tarpeista syntyi tällainen suklaakakku. Pohjana 4 munan suklainen kääretorttupohja neljään osaan jaettuna. Kasasin kakun sellaiseen muoviseen jäätelörasiaan. Täytteen ideoin parista blogista löytämieni täytteiden perusteella:

2,5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
125 g Fazerin sinistä
2 liivatelehteä

Vaahdota Vispi ja yhdistä tuorejuuston ja vanilliinisokerin kanssa. Sulata suklaa vesihauteessa ja yhdistä joukkoon pienissä erissä. Liota liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, yhdistä muuhun massaan ohuena nauhana.

Suklaakreemin (kakun sivuissa kun ei muualle riittänyt) ohjeen löysin Herkkuhetkiä-blogista. Vaihdoin vain valkosuklaan Fazerin Siniseen.

Koristeet ovat marsipaania, sen värisenä kuin niitä kaupasta kotiin kannoin. Ruusu onnistui paljon paremmin kuin aikaisemmat vaikkei ehtinytkään kuivua :)

1359697.jpg