1788593.jpg

Lähdettiin kesälomareissulle kummityttö-Nooran 1-vuotispäivää edeltävänä päivänä ja tein kakun valmiiksi juhlia odottamaan. Sovittiin että Nooran äiti, pikkusiskoni, laittaa koristeet kakun päälle ennen tarjoilua etteivät ne kärsi säilytyksestä. Kakku ja koristeet ovat siis minun tekemiäni, mutta niiden yhdistämistä en itse tehnyt. Kakku on 8 munan sokerikakku jonka kostutin jo tutuksi käyneellä vanilliinisokeri-vedellä. Välissä on tuoreita mansikoita ja Valion kevytvispiä sokerilla ja vanilliinisokerilla maustettuna. Näin kakusta saatiin toivomusten mukaan vähälaktoosinen. Koristeet tein marsipaanista.

Tämä ja mummoni 80-vuotispäiville tekemäni kakut olivat melkoisen tuskan takana. Vatkasin ainakin kymmenen purkkia Flora Vispiä joka ei suostunut vaahtoutumaan vaikka mitä yritin. Kävin ostamassa reissuun lähtöä edeltävänä iltana kymmenen aikaan vielä Valion Kevytvispiä jota pidin pakastimessa hetken ennen vatkausta ja johan alkoi lyyti kirjoittamaan :) Leipomispäivänä oli ukkosta, silloin ei kuulemma kermat vatkaudu, sanoi joku. Mutta olikohan vispi kuitenkin joko a) liian lämmintä? vai b) väärän merkkistä? Joka tapauksessa olen sen jälkeen ostanut vain ja ainoastaan kilpailevaa Valion tuotetta eikä ongelmiä ole ollut kun sitä on pitänyt hetken pakastimessa ennen vatkaamista.