Tämän kakun anoppi tilasi nimipäiväkseen. Vieraissa oli sekä laktoositonta että gluteenitonta ruokavaliota noudattavia. Marsipaani, josta ruusut lehtineen on tehty, ei ole gluteenitonta. Onneksi niitä ei ole pakko syödä. Nonparellitkin valitsin niin, että ne ovat gluteenittomia. Kaikki nonparellit ja muut koristerakeet eivät nimittäin ole... Ruusut yritin tehdä niin, että ne ovat keskeltä vaaleampia ja tummenevat reunoja kohti. Lopuksi suihkin kukat helmiäisspraylla.

2081595.jpg

Kakkupohjan tein Sunnuntai Gluteenittomista jauhoista paketin ohjeen mukaan kaksinkertaisena eli laitoin siihen 8 munaa. Kostutin kakun 7 Up:lla.

Täyte:
puoli purkkia Dronningholmin Lettuhilloa
4 dl Laktoositonta kuohukermaa
1 prk Laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 tl vanilliinisokeria
n. 2 rkl sokeria

Vaahdotin kerman ja lisäsin siihen tuorejuuston. Sokerit heitin joukkoon viimeisenä. Kokosin kakun niin että levitin kakkulevyn päälle ensin lettuhilloa ja sitten kerma-tuorejuustoseosta.

Pursotukset on myös laktositonta kuohukermaa, siitä tulee vähän rakeinen lopputulos. Mutta gluteeniton vieras oli kovasti mielissään kun kaikki tarjottavat oli gluteenittomia eikä tarvinnut kysellä mitä voi syödä ja mitä ei :)

Kiva yhdistelmä tämä täyte. Tuorejuusto tasapainottaa kivasti makeaa hilloa. Tuo lettuhillo on ehdottomasti suosikkini kaupan hillohyllyllä.