Löysin kirjastosta aivan ihanan kirjan. Sen nimi on HALUAN SUKLAATA! Suklaa on ollut intohimoni iät ja ajat ja tuosta kirjasta löytyy vaikka mitä mielenkiintoista.

Ystäväni tuli käymään tänään ja kun kerran lomalla olen, päätin tarjota jotain suklaista. Tuosta kirjasta löytyi tämän hyvin suklaisen kakun ohje.

2081630.jpg

200 g tummaa suklaata (itse käytin Fazerin tummaa suklaata)
200 g voita
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl sokeria

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä hiukan. Lisää kananmunat yksitellen esim. puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun n. 20 cm vuokaan ja paista 200 asteessa n. 22-25 minuuttia. Kakku on sopivan kypsä kun sen pinta on juuri ja juuri kypsä mutta sisältä kakku saa olla lähes juoksevaa.

Itse jäähdytin kakun vuoassaan, en uskaltanut siirtää sitä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, me syötiin se jo vähän aikaisemmin. Oli kyllä melko löysää... Nyt muutaman tunnin vielä jääkaapissa oltuaan rakenne on kiinteytynyt ja kakku on helpommin leikattavissa.

Päälle keitin hyytelösokerista, vedestä ja pakastevadelmista kastikkeen. Tosi herkullinen yhdistelmä :)