1255974762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isän vaimo täytti viikonloppuna pyöreitä tuolla reilun 500 kilsan päässä. Lupasin tehdä kakut juhliin ja tällaiset niistä sitten tuli. Kakkupohjat paistoin kotona ja pakkasin autoon mukaan kaikki työvälineet pursottimesta elintarvikeväreihin. Isäntäväki oli itse kerännyt marjat ja keittänyt hillot näihin kakkuihin.

1255976963_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tähän kakkuun haluttiin kuningatarhilloa. 10 munan sokerikakkupohja kostutettiin vaniljasokerilla maustetulla vedellä. Jokaisen kakkulevyn päälle sivelin ohuelti isäntäväen itsensä tekemää kuningatarhilloa.

Hillon päälle valkosuklaa-kuningatarmousse:

7 liivatelehteä
300 g valkosuklaata (josta noin puolet oli isäntäväen kaapista löytynyttä Kalev mustikka-valkosuklaata)
400 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 prk Flora Vispiä
n. 6 dl vadelmia pakastimesta
0,5 dl vadelmamehua edellämainitusta pakasteesta
2 valkuaista + 2 rkl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vadelmat. Vatkaa valkuaiset ja sokeri erillään vaahdoksi ja yhdistä varovasti Vispi-tuorejuustoseokseen. Kuumenna vadelmamehu ja liota liivatteet siihen. Valuta ohuena nauhana täytteeseen.

Ohjeeseen sain vaikutteita Virpiltä.

Kakkukuvan tilasin Sugar and Spice-nettikaupasta jonka kuvista minulla on hyviä kokemuksia aikaisemminkin. Alkuperäinen kuva oli kooltaan n. 2,5 cm x 2,5 cm joten lopputulos oli todella onnistunut (Kiitos, Brett!!). Koristeet itsetehtyä sokerimassaa ja pursotus Pandan tummaa suklaata.

1255977011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän kakun valitsin mukaan ihan itse. Tämähän on se (jo kuuluisaksi käynyt) Wiener Nougatin makuinen suklaakakku, jonka olen useampiin juhliin jo tehnyt. Ja tämä muuten loppui ensiksi nytkin... Ohje löytyy Kinuskikissalta, pohja on kaakaojauheella terästetty 8 munan sokerikakku. Koristeet edelleen itsetehtyä sokerimassaa ja pursotukset tummalla kaakaojauheella, tomusokerilla ja vanilliinisokerilla maustettua Vispiä.

1255977055_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kolmas kakku on gluteeniton ja vähälaktoosinen. Pohjan tein Sunnuntai Gluteenittomasta jauhoseoksesta pakkauksen ohjeen mukaan kaksinkertaisena eli laitoin taikinaan 8 munaa. Täyte maistuu kinuskille ja puolukoille, ohje jälleen Kinuskikissalta. Kinuskin keittäminen Vispiin onnistui ihan hyvin vaikka vähän jännäsinkin sitä. Kuorrutus marsipaania, koristeet sokerimassakukkia, sokerikuulia ja kimallegeeliä (löysin Prismasta!).

Onnittelut vielä Pikelle ja kiitos tuosta haaveilemastani kakkukuvusta!