Paras täytekakkupohja syntyy mielestäni näin.

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja (vaihda tarvittaessa gluteenittomiin jauhoihin)
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota (mielellään huoneenlämpöiset) munat ja sokeri. Sekoita jauhot toisessa astiassa keskenään ja kaada siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa. Ohjetta voi kertoa esimerkiksi kahdella kuten minä usein teen, tuo neljän munan kakku on aikas pieni...

Muutama matkan varrella opittu niksi:

- Kun kakun pinta alkaa tummua uunissa, ei kakku ole usein vielä täysin kypsä. Laitan leivinpaperi kakun päälle, tällöin pinta ei paistu liian tummaksi. Inhoan palanutta kakkupohjaa, siis sellaista mustaksi paistunutta pintaa. Mielestäni se pilaa hyvänkin kakun maun totaalisesti. 

- Kakun kypsyyttä kokeilen pitkällä puisella grillitikulla, hammas- ja tulitikut ovat kovin lyhyitä ja sellaisesta urheilusta tulee vain palovammoja.

- Suuren kakkutaikinan kanssa käy usein niin, että se pursuilee pois vuokasta uunin pohjalle. Virittelen vuodellun vuoan sisäpuolle kaitaleet leivinpaperia lisäreunaksi ennen jauhottamista. Leivinpaperi pysyy kiinni voissa eikä taikina pääse pois vuoasta.

- Kasaan täytekakun kelmulla vuorattuun vuokaan, näin se pysyy parhaiten muodossaan. Siis näin:

1311012745_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja näin...

1311012822_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja lopulta näin:

1311012868_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Pakastan täytetyn kakun lähestulkoon aina, siis yllämainitun kelmun sisällä. Kakusta tulee näin tasaisen kostea. Jos täytteessä on liivatetta, anna hyytyä kakun ensin jääkaapissa ennen pakastamista. Pakastaminen ei toimi voileipäkakuille (kokeiltu on...)! Tuoreet mansikat ovat myös poikkeus, mansikkakakkua en pakasta.