Tämän päivän agendaan kuului neljä kakkua, kaksi hyydytettyä ja kaksi täytekakkua. Valkosuklaa-vadelma-juustokakun olen tehnyt ennenkin, gluteenittomana tosin. Nyt käytin pohjaan Digestive-keksejä.

Alkuperäinen ohje oli kotoisin Maku-lehdestä. Vähän sitä muokkasin mieleisekseni, vaihdoin nuo keksit ja hyydytin mehusta ja liivatteesta tuon kiilteen päälle. 28 cm vuokaan tein 1,5-kertaisen annoksen, eli näihin kakkuihin meni mm. 6 levyä valkosuklaata ja toista kiloa tuorejuustoa ;)

1252234101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jokaisessa kakkuprojektissa jotain menee pieleen. Tällä kertaa se oli tämä alla oleva juustokakku. Ostin sitä varten uuden irtopohjavuoan, oikein Hackmannin, kun nuo halvemmat pakkaavat vuotamaan. No eikä mitä, liivatemehut löytyi sitten jääkaapin pohjalta aamulla... Kuorin pois ne mitä oli jäljellä kun entisen koostumus ei ollut oikein mieleinen. Ilmeisesti valmis vattumehu ja liivate ei tykkää toisistaan, kiille ei ollut kovin kaunis.

No uusi yritys joka juuri ja juuri ehti hyytyä siihen mennessä kun lähdin kakkuja viemään.

Koskaan ei tilauskakkuihin pitäisi kokeilla mitään uutta, mutta suklaa-transferi (Ullan Unelmasta) näytti niin mielenkiintoiselle noita kakun reunoja varten että tilasin sellaisen kuitenkin. Paremminkin olisi voinut onnistua. Kaiken kruunasi se kaunis pinkki marsipaaniruusu, joka tuon kakun päälle oli menossa. Otin jotenkin huolimattomasti siitä kiinni ja yksi ulommaisista terälehdistä murtui. Ruususta tuli niin muotopuoli etten sitä enää halunnut kakkuun laittaa, onneksi perhosia tein illalla useamman kappaleen... Tulipahan oppia taas tämän myötä.

1252234146_img-d41d8cd98f00b204e9800998e